دانستی ها جالب درباره گوسفند

ساده ترین راه برای خرید گوسفند زنده

۴ مطلب در اسفند ۱۳۹۷ ثبت شده است

نکاتی در مورد گوسفندان که شما را شگفت زده خواهد کرد

امروز قصد معرفی نکاتی جالب در مورد انواع گوسنفدان را داریم که می تواند برای شما جذاب باشد .

  1. در حدود یک میلیارد راس گوسفند از حدود 900 نژاد گوناگون در سراسر دنیا وجود دارد.
  2. گوسفندان موجوداتی اجتماعی هستند و برای خود دوستانی انتخاب می کنند.
  3. گوسفندان یکی از مهم ترین حیوانات در ادیان مختلف شناخته می شود و شغل چوپانی در بین پیامبران رایج ترین شغل بوده است.
  4. در سال 2009 سال یک گوسفند به قیمت بیش از 300 هزار دلار در استکاتلند فروخته شده است
  5. گوسفند دارای حافظه ای قوی است که می تواند چهره های انسان ها را به یاد آورد.
  6. این حیوانات احساسات را درک کرده و به انواع رفتارها واکنش نشان می دهند.
  7. گوسفند در زمانی که بیمار است سعی می کند از گیاهانی خاص تغذیه کند.
  8. در مصر باستان معتقد بودند که گوسفند بسیار مقدس است و حتی زمانی که میمردند آنها را مومیایی کرده و سپس دفن می کردند.
  9. صنعت دامداری و دامپروری تقریبا قدیمی ترین صنعت شناخته شده می باشد.
  10. این حیوانات داندان های نسبتا کوتاهی دارند.
  11. سن رشد در گوسفندان تقریبا تا یک سالگی است 
  12. در حدود 5000 سال است که انسان ها توانسته اند این حیوان را اهلی کند
امیدوارم این مطلب برای شما جالب بوده باشد برای اطلاع از قیمت گوسفند زنده می توانید با ما تماس بگیرید
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
َAli Dabirirad

فواید و معایب پرورش گوسفند چیست ؟


فواید و مزایای پرورش گوسفند

1. گوسفند یک حیوان نسبتاً خوش بنیه ای است که آب و هوای متغییر و خشک را تحمل می کند و با فقیرترین علوفه و غذل ها را رشد خود ادامه می دهد.

2. بوسیله گوسفند می توان زمین های نا مرغوبی که برای کشت و زرع مناسب نیست با ایجاد مرتع مصنوعی مورد استفاده قرار داد.

3. گوسفند در مقایسه با سایر دام ها به جیره نگهداری کمتری احتیاج دارد و بیشتر غذایی را که دریافت می کند صرف تولید رشد و نمو خود مینماید. به همین سبب در بیشتر کشورهای دنیا از نقطه نظر اقتصادی در رتبه اول قرار دارد.

4. انواع فرآورده های گوسفند را در تمام طول سال می توان به بازار عرضه کرد، به همین جهت دامدار کمتر با مشکلات مالی مواجه می شود.

5. برگشت سرمایه نسبتاً سریع است، به عنوان مثال بره را در 3 ماهگی یعنی 8 ماه پس از آبستنی می توان فروخت.

6. عادت گوسفند از نظر دفع فضولات و به ویژه در نقاط مرتفع چراگاه و مرتع از نظر تقویت و کود دهی خاک مورد توجه و اهمیت است.

7. پشم حاصله را می توان به راحتی انبار کرد و در زمان مناسب به بازار عرضه کرد یا به مسافت های دور فرستاد.

8. چربی خالص پشم (لالولین) که از پساب حاصله از شستشوی پشم به وسیله روش های شیمیایی جدا می گردد به عنوان مخلوط کننده کرم های آرایشی و طبی استفاده می گردد.

9.قیمت گوسفند زنده در چند ماه گذشته با رشد قابل توجه ای روبه رو بوده است که می تواند سبب افزایش استقبال از شغل دامپروری نیز شود.


معایب پرورش گوسفند

1. گوسفند معمولاً از نظر حیوانات مهاجم به ویژه سگ و گرگ در معرض مخاطره است.

2. گوسفند در برابر آسیب ها و بیماری ها و به ویژه عوارض انگلی نسبت به سایر دامها بیشتر حساس است.

3. حرفه چوپانی از نظر اجتماعی چندان چشمگیر نیست و به همین جهت سیستم چوپانی پرورش گوسفند معمولاً با کمبود افراد مجرب مواجه است.

4. الیاف مصنوعی که از ترکیبات شیمیایی و رزین تولید می شود می تواند به عنوان ماده جایگزین پشم با آن رقابت نماید.

اگر قصد خرید و یا فروش گوسفند زنده را دارید می توانید با ما تماس بگیرید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
َAli Dabirirad

پرورش و تغذیه میش


مراتع و علوفه جزء ارزانترین منابع خوراکی برای تغذیه گوسفندان محسوب می شوند . در سیستم چرا ذخیره علوفه گونه های مانند : مخلوط علوفه شبدر و علوفه غلات مانند : علوفه چاودار، یولاف و جز به منظور رفع نیاز مواد خوراکی در زمستان کاهش می یابد. در سیستم های چرای گیاهان فرصت بیشتری برای تغذیه گوسفند زنده وجود دارد . چرای بیش حد می تواند بیشتر احتیاجات انرژی و پروتئین میش ها را فراهم کند وعنوان تامین کننده انرژی برای تولید ، نگهداری و رشد جایگزین غلات شود . در بسیاری از سیستم های مرسوم چرا، حیوانات در تمام سال در منطقه ای خاص از مراتع نگهداری می شوند. درچنین سیستم هایی باید تعادل صحیح بین دام و مرتع حفظ شود. در فصل زمستان باید علوفه خشک با کیفیت بالا و کنسانتره مناسب در جیره غذایی میش ها منظور شود . میش های خشک می توانند در مرتع به تنهایی نگهداری شده و هنگامی که با علوفه تغذیه می شوند ممکن است طی 4 هفته آخر از بره زایی به مکمل های افزودنی احتیاج پیدا کنند . اگر میش ها به منظور حد اکثر شیر و افزایش سرعت بره زایی پرورش داده می شوند لازم است در تغذیه آنها علوفه خشک همراه با یک برنامه غذایی  مناسب با توجه به وضعیت بدنی آنها منظور شود. نمک یددار باید در طول پرورش به صورت قابل دسترس در اختیار میش ها قرار گیرد . در سیستم پرورش میش ها به منظور سهولت و صرفه اقتصادی در امر شیر دوشی ، باید دستگاهای شیر دوشی در سالن های شیر دوشی وجود داشته باشد. اهمیت تاثیر جیره متعادل در تغذیه گوسفند: میش هایی که به خوبی رشد کرده و از بره های خود تا پایان مرحله از شیرگیری پرستاری می کنند به یک جیره متعادل برای نگهداری نیاز دارند . علوفه به تنهای نمی تواند تمام مواد مغذی ضروری را برای عملکرد مطلوب تامین نماید. لذا به منظور افزایش کیفیت درامر تولید ، مواد مغذی ضروری موردنیاز است . 

مطالعه ای به منظور تعیین تاثیره جیره متعادل بر رشد و کیفیت پشم میش ها بعد از سن 365 روزگی انجام شده است .در این تحقیق از 46 میش در مناطق مختلف نژاد گوسفند سر سیاه لیتوان در یک مزرعه واقع در لیتوا استفاده شده است . طی این مطالعه گوسفندان شاهد با یک غذای استاندارد حاوی افزودنی های معدنی تغذیه شدند و خوراک گوسفندان سایر گروه هایی آزمایشی مشابه گروه شاهد بوده است اما دراین جیره آنها خوراک جو با مقدار مشابه آن بدون پوشینه جایگزین شده است. نتیجه آزمایش نشان داد که وزن در هر 24 ساعت به طور معنی داری افزایش داشته و ترکیب جیره دراین آزمایش برجعد تار پشم و کیفیت آن بی تاثیر ولی وزن زنده میش ها ،جعد تار پشم را تحت تاثیر قرار داده است . نتایج حاصل از این آزمایش نشان می دهد که جو بدون پوشینه به دلیل بالا بودن ارزش غذایی آن می تواند به عنوان منبع مناسب پروتئین در جیره غذایی گوسفند و دیگر نشخوار کنندگان استفاده شود . 

 

توصیه های عمومی برای تغذیه میش ها 

1-میش های خشک و میش های در آغاز آبستنی : 

-علوفه لگومینه یا علوفه مرتع با کیفیت بالا و به مقدار جزیی غلات . 

-علوفه خشک لگومینه با کیفیت مناسب به میزان ۶.۱تا 2 کیلو گرم در روز . 

-یونجه و علوفه خشک شبدر به میزان ۱.۶کیلو گرم در روز . 

سیلوی ذرت یه میزان ۲.۷تا ۳.۱کیلو گرم ، مکمل پروتئینی ۰.۰۹تا ۰.۱۳کیلو گرم سنگ آهک ۰.۰۱۸کیلو گرم و سیلوی ذرت به میزان ۱.۳تا ۱.۸کیلو گرم . 

 

میش ها در اواخر آبستنی ( 4 تا 6 هفته آخر آبستنی ) 

این مراحل جزء مراحل حساس برای میش هل محسوب می شود و تامین مواد مغذی در این زمان امری حیاتی به شمار می آید . به طوری که اگر مواد مغذی مورد نیاز تامین نشود ممکن است بیماری آبستنی که نوعی از بیماری کتوز است ایجاد شود که در این صورت می توان به میزان زیادی با بالا بردن مصرف انرژی به وسیله افزایش تدریجی مصرف کنسانتره در 6 هفته آخر آبستنی از بروز این بیماری پیشگیری کرد . جیره های غذایی در این مرحله همانند جیره های اشاره شده در توصیه شماره 1 است که باید ۰.۲تا ۰.۳کیلوگرم غلات به جیره آنها افزوده شود . 

 

میش هایی که از بره ها پرستاری می کنند 

مواد مغذی مورد نیاز میش ها به طور قابل توجهی در دوره شیر دهی به ویژه هنگامی که از چند بره پرستاری می کند افزایش می یابد و نیاز میش به پروتئین ، انرژی و مواد معدنی بالا می رود . موارد ذیل نمونه هایی از جیره میش هایی است که از بره ها پرستاری می کنند : 

علوفه لگومینه با کیفیت بالا یا چرا در مراتع علوفه غلات به طور محدود و نیز تغذیه به میزان ۰.۴کیلو گرم غلات در روز به ازای هر راس میش. 

علوفه لگومینه با کیفیت بالا یا علوفه خشک لگومینه به میزان ۰.۴تا ۰.۶کیلو گرم در روز به ازای هر راس میش . 

-سیلوی ذرت به میزان ۲.۷تا ۳.۶کیلو گرم ، مکمل پروتئینی ۰.۱۳تا ۰.۱۸کیلو گرم ، غلات ۰.۴ تا ۰.۶کیلو گرم و غلات خرد شده ۰.۰۱۸کیلو گرم  در روز به ازای هر راس میش 

- علوفه خشک لگومینه با کیفیت بالا به میزان ۰.۹کیلو گرم ، سیلوی ذرت به میزان  ۱.۸ تا ۲.۲کیلو گرم ،مکمل پروتئینی ۰.۰۹کیلو گرم و غلات ۰.۴کیلو گرم در روز به ازای هر راس میش . 

 

مدیریت تغذیه در میش ها 

مشکلات تغذیه در میش ها در خیلی از موارد کمتر از سایر نشخوار کنندگان است زیرا در مدیریت تغذیه میش ها در مقایسه با سایر نشخوار کنندگان از علوفه خیلی بهتری استفاده می شود . تغذیه قبل از فصل جفتگیری ممکن استتاثیرقابل توجهی در تعداد بره های متولد شده داشته باشد . 

در این خصوص استفاده از سیستم فلاشینگ با افزایش مواد کنسانتره ای در زمان جفتگیری مفید است که در این صورت درصد دوقلو زایی در میش ها افزایش می یابد . 

 

مدیریت تغذیه بره ها 

مواد ذیل نمونه ای از جیره بره ها است : 

-غلات یا علوفه غیر لگومینه . 

-ذرت زرد آسیاب شده 76یا 83 درصد . 

-کنجاله سویا (با 50 درصد پروتئین)12 یا 15 درصد . 

-نمک یک درصد و پودر یونجه 10 درصد . 

-سنگ آهک آسیاب شده یک درصد . 

-پروتئین خام ۱۵.۱۰تا ۱۵.۵۶درصد . 

مخلوط ویتامین ( ویتامین  آ و ویتامین دی  و ویتامین ای  در هر تن غذا ) که به مشکلات بره ها که گاهی اوقات با شروع از شیر گیری دارند و جیره آنها در این مدت نباید تغییر پیدا کند . 

هزینه تغذیه به ازای هر 45 کیلو گرم خوراک به میزان ۸.۱۲تا ۸.۹۶دلار است . 

فروش بره ها هنگانی که وزن آن به 54 تا 59 کیلو گرم می رسد باید صورت گیرد . 

 

خوراک دهی گله میش 

مدیریت تغذیه یکی از مهمترین کارهای مدیریتی است که باید مورد توجه دامداران قرار گیرد . میش های که با رژیم مناسب تغذیه می شوند ، دارای باروری بیشتر و شیر بهتری بوده ، تعداد بره های بیشتری را شیر می دهند که سریعتر رشد می کنند . میش های که خوب تغذیه شده باشند نه تنها هر سال بره های زیادی تولید می کنند بلکه نسبت به میش های که تحت استرس تغذیه ای نبوده اند ، سالمتر و در برابر عفونت ها و بیماری ها مقاومتر هستند . اگر شما در زمینه گوسفنداری تجارت می کنید ، مدیریت تغذیه را باید مورد توجه قرار دهید . 

بیشترین هزینه در دامداری های پرورش گوسفند مربوط به غذا است . بنا بر این ضروری است که دامدار منابع غذایی در دسترس را ارزیابی کرده و آنها را طوری تنظیم کند که جیره مناسبی در اختیار میش ها قرار گرفته وبه ازای هر میش درآمد خوبی کسب نماید . پنج ماده مغذی که برای دام ها فراهم می سازیم عبارتند از : آب ، انرژی ، پروتئین ، ویتامین ها و مواد معدنی . معمولا عامل محدود کننده در دامداری ها ، انرژی است . انرژی در جیره روزانه مخلوط دانه غلات و علوفه بدست می آید . معمولا هر گاه به گله ای کنسانتره کافی داده نشود ، کم بودن جذب مواد مغذی بصورت بیماری بروز می کند . این مورد در نتیجه عدم ارزیابی کافی منابع غذایی و عدم محاسبه وضعیت بدن دام روی می دهد . در گوسفنداری ، این بیمار گونی عامل اصلی کاهش سوددهی است . 

 

چگونه دامدار می تواند از تامین شدن مواد غذایی مورد نیاز دام های خود آگاه گردد؟ 

1-آزمایش کیفی خوراکی 

2-اطلاع از تغییر نیاز های غذایی در طول چرخه تولید 

3-محاسبه جیره روزانه 

4-اندازه گیری وضعیت بدن دام 

5-کافی بودن فضای آخور 

6-مطمئن بودن از منابع آب پاکیزه

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
َAli Dabirirad

شغل دامداری و دامپروری گوسفندان

پرورش گوسفند و بز بر حسب شرایط گوناگون فیزیولوژیک و نوع بهره برداری اقتصادی ممکن است به روش های مختلف اجرا شود ، هر شخصی با توجه به امکانات اختصاصی و و وضع بازار گوسفند ، محل اقامت و سرمایه خود ممکن است تولید کننده پشم ، گوشت ؛ شیر و بره برای گله های داشتی باشد ولی اصول کلی نظام های مختلف بهره برداری پرورش گوسفند و بز برای هریک از این هدفها به شرح زیر است :

شرایط خوب برای پروش گوسفند داشتی ؛

یکی از مهم ترین شرایط برای پرورش گوسفند داشتی ، داشتن مراتع ییلاقی و قشلاقی خوب می باشد که در این صورت دام خوراک رایگان خواهد خورد ولی شروط لازم دیگری در ذیل شرخ داده می شود:

کشاورزانی که آغل و باغ دارند و همواره در محل زراعت خود ساکنند می توانند با در نظر گرفتن ظرفیت آغل و علوفه تولیدی ، گله ای داشته باشند که مدتی از سال را در صحرای اطراف ده چریده و فصول نامناسب را در آغل تغذیه نمایند.

اهالی مناطقی که در آن کشت یونجه و نباتات علوفه ای مقدور بوده  محصول خوبی میدهند و امکان اعزام گوسفندان به ییلاق یا قشلاق موجود است می توانند گوسفنداری کنند.

شرایط خوب برای پرورش گوسفند پشمی :

در شرایط  و امکانات اقتصادی بازار فعلی ، پرورش گوسفند پشمی تنها صلاح نیست ولی هر گوسفند پشمی حتی مرینو و رامبویه نیز گوشت تولید می نمایند در کشور ما بطوری که قبلا ذکر شد نژادهایی موجود است که در حالیکه پشم خوب  و مناسب فرش بافی و حتی پارچه بافی تولید می نمایند گوشت فراوان و خوبی نیز دارند و بهترین نمونه این قبیل گوسفندان نژادهای بومی ماکوئی در استان آذربایجان غربی ، سنجابی ، بلوچی ، کرمانی ، نائینی و فراهانی است به هر صورت اگر شخصی بخواهد به خاطر داشتن بازار خوبی برای پشم مثل صنعت کاموابافی ، فرش بافی ، نخ ریسی و و... گوسفند پشمی پرورش دهند می توانند یکی از نژادهای گوشتی-پشمی را انتخاب نماید.

اگر قصد دارید از آخرین قیمت گوسفند زنده باخبر شوید کلیک کنید.

شرایط پرورش گوسفند پوستی :

تهیه پوست خوب و فروش آن تخصص لازم دارد و تجارت پوست مربوط به مد سال بوده و بعضی از سالها بخاطر استفاده از پوست و تقاضای خیلی زیاد ، قیمت نیز خوب است و بعضی سالها وضع برعکس است قیمت نیز خوبی است و بعضی سالها وضع برعکس است باید دامداری که تولید پوست مینمایند به وضع بازارهای جهانی وارد بوده و از جریان مد در دنیا باخبر باشد

 


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
َAli Dabirirad