گاو هلشتاین
منشاء اصلی نژاد هلشتاین فریزین , ناحیه فریزین در کشور هلند است . بسیاری از پژوهشگران معتقدند که این نژاد از گاوهای وحشی بوس تاروس تیپکوس بهوجود آمده اند . شواهد بسیاری با عمر بیشتراز 2000 سال مبتنی بر رشد این نژاد در کشور هلند موجود است که منجر می شود این نژاد به یکی از قدیمی ترین نوع های گاو پرورشی دنیا مبدل شود . امروزه این نژاد هلشتاین فریزین , یک کدام از گرانقدر ترین نژادهای شیری دنیا است .
پایداری آن در قبال سوز و سرما بیشتر است , استعداد چریدن آن ضعیف است . بهعلت رویش سریع کیفیت خوبتر گوشت , براى تولید گوشت نیز مطلوب است . هلشتاین : گاوهایی که اجداد انها از امریکای شمالی استفرزین : گاوهایی که اجداد اروپایی دارا هستند .
از خصوصیات ظاهری این نژاد میتوان به بدنی حجیم و درشت آن اشاره کرد . اتصال پستان به تن بسیار مطلوب است که فرآیند شیردوشی را بسیار راحت میکند . رنگ موفق در این نژاد , مشکی و سفید است که معمولاً به طور ترکیبی است .
اساسا یگ گاو هلشتاین دارنده انتهای دم سپید , بالای سم ( بخلق ) سفید , ذیل شکم سفید و لکه ای سپید اگرچه کوچک بر روی پیشانی هست . پس هلشتاین گاویست با رنگ چیره سپید که دارنده لکه های سیاه یا این که قرمزرنگ است .
نوشته مهم : آشنایی با علائم بیماری در گاو ها
گاو
از اصلی ترین علل محبوبیت این نژاد در بین دام داران , میتوان به موردها زیر اشاره کرد :
بازده ای بالا در تولید شیر ( بیشترین تولید شیر در بین تمامی نژادها با تولید 8000 لیتر شیر در یک زمان )
سرعت رویش مطلوب
تولید گوشت با کیفیت و کمیت مناسب ( بهترین گوشت در بین تمام نژادهای شیری )
جفتگیری در سنین پایین ( 15 ماهگی )
در مورد نقش نمک در تغذیه دام چه می دانید ؟
بعضا صفات این نژاد :
وزن نر : 1000 کیلو وزن ماده 682 کیلوگرم
گاوهای هلشتاین به بیشترین تولید کننده شیر با کمترین درصد چربی آوازه یافته اند
رنگ : سیاه و سفید یا قرمز رنگ وسفید
بلوغ : دیر
وزن گوساله ها : 43 کیلوگرم
ارزش غذایی گوشت : عالی
تولید شیر : 12700 لیتر در سال
وطن اصلی : هلند ( استانهای شمالی و همچنین فریز غربی )
هلشتاین دیرتر از جرسی , گرنزی یا ایر شایر بالغ می شود
از اخلاف اصلاحیه اجداد وحشی بوس تارولی تیپیکوس محسوب می شود
ارتفاع زمان آبستنی 280 روز
گوساله های این نژاد در میان سایر نژادهای شیری در هنگام میلاد بالاترین وزن را داراهستند و این ویژگی همراه با رنگ سفید چربی تن آن ها را برای تولید گوشت سفید ( veal ) گوساله مطلوب می سازد