دانستی ها جالب درباره گوسفند

ساده ترین راه برای خرید گوسفند زنده

۳ مطلب در دی ۱۳۹۹ ثبت شده است

گاو هلشتاین

گاو هلشتاین
منشاء اصلی نژاد هلشتاین فریزین , ناحیه فریزین در کشور هلند است . بسیاری از پژوهشگران معتقدند که این نژاد از گاوهای وحشی بوس تاروس تیپکوس به‌وجود آمده ‌اند . شواهد بسیاری با عمر بیشتراز 2000 سال مبتنی بر رشد این نژاد در کشور هلند موجود است که منجر می شود این نژاد به یکی از قدیمی‌ ترین نوع ‌های گاو پرورشی دنیا مبدل شود . امروزه این نژاد هلشتاین فریزین , یک کدام از گرانقدر ‌ترین نژادهای شیری دنیا است .
پایداری آن در قبال سوز و سرما بیشتر است , استعداد چریدن آن ضعیف است . به‌علت رویش سریع کیفیت خوبتر گوشت , براى تولید گوشت نیز مطلوب است . هلشتاین : گاوهایی که اجداد انها از امریکای شمالی استفرزین : گاوهایی که اجداد اروپایی دارا هستند .

از خصوصیات ظاهری این نژاد می‌توان به بدنی حجیم و درشت آن اشاره کرد . اتصال پستان به تن بسیار مطلوب است که فرآیند شیردوشی را بسیار راحت می‌کند . رنگ موفق در این نژاد , مشکی و سفید است که معمولاً به طور ترکیبی است .
اساسا یگ گاو هلشتاین دارنده انتهای دم سپید , بالای سم ( بخلق ) سفید , ذیل شکم سفید و لکه ای سپید اگر‌چه کوچک بر روی پیشانی هست . پس هلشتاین گاویست با رنگ چیره سپید که دارنده لکه های سیاه یا این که قرمز‌رنگ است .

 

 

نوشته مهم : آشنایی با علائم بیماری در گاو ها 

 

گاو
از اصلی ‌ترین علل محبوبیت این نژاد در بین دام‌ داران , می‌توان به موردها زیر اشاره کرد :
 بازده ای بالا در تولید شیر ( بیشترین تولید شیر در بین تمامی نژادها با تولید 8000 لیتر شیر در یک زمان )
سرعت رویش مطلوب
 تولید گوشت با کیفیت و کمیت مناسب ( بهترین گوشت در بین تمام نژادهای شیری )
 جفت‌گیری در سنین پایین ( 15 ماهگی )

در مورد نقش نمک در تغذیه دام چه می دانید ؟

 

بعضا صفات این نژاد :

 وزن نر : 1000 کیلو وزن ماده 682 کیلوگرم

گاوهای هلشتاین به بیشترین تولید کننده شیر با کمترین درصد چربی آوازه یافته اند

رنگ : سیاه و سفید یا قرمز رنگ وسفید

 بلوغ : دیر

 وزن گوساله ها : 43 کیلوگرم

ارزش غذایی گوشت : عالی

 تولید شیر : 12700 لیتر در سال

 وطن اصلی : هلند ( استانهای شمالی و همچنین فریز غربی )

 هلشتاین دیرتر از جرسی , گرنزی یا ایر شایر بالغ می شود

 از اخلاف اصلاحیه اجداد وحشی بوس تارولی تیپیکوس محسوب می شود

 ارتفاع زمان آبستنی 280 روز

گوساله های این نژاد در میان سایر نژادهای شیری در هنگام میلاد بالاترین وزن را دارا‌هستند و این ویژگی همراه با رنگ سفید چربی تن آن ها را برای تولید گوشت سفید ( veal ) گوساله مطلوب می سازد

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
َAli Dabirirad

گوسفند مغانی

گوسفند نژاد مغانی به طور معمولی میزان باروری خوبی داشته و همچنین مقدار بره زایی آن در سال در مقایسه با سایر نژاد ها در سطح مطلوبی قرار دارد . بره های نر و ماده ی این نژاد که یکی از نژادهای اصیل گوسفندان ایرانی نیز محسوب می شود در طول دوران پرواربندی چیزی در حدود دویست تا دویست و پنجاه گرم در طول روز می باشد . به طور میانگین گوسفند مغانی بالغ می تواند در مدت زمان یکسال بین 1 تا 2.5 کیلوگرم پشم تولید کند و وزن دنبه آن نیز در حدود 5 تا 8 کیلوگرم برای میش و قوچ می باشد.

اوایل پاییز و بهار مناسب ترین فصل زایش برای گوسفندان مغانی است و درصد دوقلوزایی در بین این نژاد گوسفندی به طور میانگین 25 تا 30 درصد است . 


تمام این مزیت ها و همچنین دارا بودن پتانسیل مناسب برای تولید شیر ، گوشت و پشم باعث شده است دامداران زیادی تمایل به پرورش گوسفند مغانی داشته باشند و از آن به عنوان نژادی دو منظوره جهت تولید گوشت گوسفند و شیر استفاده کنند . 
ویژگی های ظاهری گوسفند مغانی عبارتند از : 

بره در بدو تولد قهوه‌ای - در دوران بلوغ به رنگ شکری یا نخودی
رنگ این نژاد متنوع بوده که بهترین رنگ آن شکری سفید میباشد.
 معمولا دامداران رنگ زرد و سفید را بیشتر ترجیح ‌می‌دهند. گردن این گوسفند متوسط با رشد مناسب و عضلانی، شانه با رشد متوسط، عضلات پشت مستقیم، مسطح و عریض، ران عضلانی و اعضاء نسبت ‌به جثه دام کوچک، ولی ظریف و مقاوم می‌باشند.
پوره گرد و حیوان بدون شاخ است.

گوسفند مغانی

جهت آشنایی بیشتر با انواع نژاد گوسفند زنده این سری مقالات را می توانید مشاهده کنید. 


متوسط وزن بره مغانی در بدو تولد حدود 4 تا 5 کیلوگرم بوده و وزن پایان شش ماهگی آنها نیز 30 تا 35 کیلوگرم خواهد بود . در صورت تغذیه و رسیدگی صحیح گوسفندان مغانی برای کار پرواربندی بسیار عالی هستند و قابلیت رقابت با دیگر نژادهای همچون شال ، افشاری ، سنگسر و ... را دارند . 

اگر به دنبال یافتن آموزش های برای ورود به شغل دامپروری هستید ، با کلیک کردن می توانید به بهترین آموزش موجود دست پیدا کنید . 

 

استان های اردبیل و بخش های از آذربایجان شرقی محل اصلی پرورش گوسفند مغانی در کشور می باشند . 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
َAli Dabirirad

ارزش تجاری پوست و چرم گوسفندی

هر آنچه که باید در خصوص ارزش تجاری پوست و چرم گوسفندی بدانید را در این مطلب توضیح داده ایم . امیدواریم که موثر باشد . 


پوست گوسفند و بز بطور تجاری به عنـوان یـک فـرآورده جنبـی ایـن دام هـا نـسبت بـه گوشت و الیـاف آن هـا محـسوب مـی شـود . ایـن مـسئله تـاثیر مهمـی در دیـدگاه دامـدار و کشتارکننده در مراقبت از دام در زمان پرورش و توجه به صدماتی که در حین زنـدگی دام به آن وارد می شود، می گذارد.

 

نوشته مرتبط : معرفی گوسفند سات داون 

 

 

دیدگاهی که در گذشته به علت قیمت نـسبتاً پـائین پوسـت منجر به برداشت نادرست از ارزش این فرآورده و در نتیجه عدم مراقبت کـافی هـم بوسـیله دامدار و هم در کشتارگاه در زمان پوست کنی و محافظت های بعـدی مـی شـد، خوشـبختانه در شرایط فعلی تاحد زیادی برطرف شده و این محصول جایگاه خـود را از یـک فـرآورده فرعی در حد تولید اصلی گوسفند و بز بالاخص در کشورهای تولیدکننده پوست بالا بـرده است.

 

در مورد گوسفند مغانی در این مطلب بیشتر بخوانید . 

 

لذا به دلیـل اهمیـت موضـوع و همچنـین نقـشی کـه ایـن محـصول در سـودآوری و درآمدزایی صنایع چرم سازی و در نهایـت در اقتـصاد ملـی دارد، لازم اسـت کـه بـه منظـور جلــوگیری از کــاهش ارزش اقتــصادی آن بــا رعایــت ضــوابط فنــی و بهداشــتی در دوره پرورش، حین و بعد از کشتار از بـروز مـواردی کـه باعـث ضـایع شـدن پوسـت و همچنـین  بعضی از آسیب های احتمالی که مانع ساختن چرم مرغوب میشود، پیشگیری نمـود. مـسلماً کسب اطلاعات بیـشتر توسـط دامـدار و دبـاغ از خـصوصیات پوسـت و نحـوه نگهـداری و فرآوری آن منجر به تولید مرغوبتر و مطلوبتر این محصول مهم از دام خواهد شد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
َAli Dabirirad